Info_12 01 2017

Buletin informativ al revistei  Univers Editorial publicație on-line a UERSchimbare de ștafetă la Ministerul Educației, cu măsuri controversate

O dată instalat noul guvern Grindeanu, miniștrii au preluat rapid portofoliile, luând și primele decizii, unele deja controversate.

La Ministerul Educației a fost numit Rectorul ASE București, prof. univ. dr. Pavel Năstase, unul dintre cei mai bine plătiți universitari din România (detalii în articolele Hotnews.ro: Unul-dintre-cei-mai-bogati-profesori-din-Romania și Vocea.biz: Cine-este-viitorul-ministru-al-Educatiei). Un CV „oficial” veți găsi pe site-ul MENCS, aici: Prof. univ. dr. Pavel Năstase_CV

Secretar de Stat pentru Învățământul Preuniversitar a fost numit Liviu Marian PopEste profesor de matematică, iar în perioada 2007-2012, a fost secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. În mai 2012, a fost numit ministru delegat pentru Dialog Social în guvernul Ponta, iar în vara aceluiași an a ocupat, ca interimar, portofoliul Educației. Are un blog (unde veți găsi și un CV) care merită urmărit: Liviu Marian Pop (blog)

La plecare, fostul ministru, dl. Mircea Dumitru a făcut public un raport de activitate, pe care îl găsiți aici: Raport activitate MENCS Mircea Dumitru. Tot fostul ministru a reglementat numirea directorilor în școli pe bază de concurs, în încercarea de a crește nivelul de profesionalizare a managementului în acest domeniu de importanță națională (măsură destul de greu acceptată de către cei vizați…); la examenul organizat, rata de promovabilitate a fost destul de scăzută, aproape comparabilă cu cea de la bacalaureat!

După doar câteva zile de la numire, noul ministru a emis un ordin prin care acorda o derogare la numirea directorilor în școli, amânând ocuparea posturilor prin concurs. Măsura a fost primită cu îngrijorare de către opinia publică, generând multe controverse. Mai multe informații în articolele Hotnews.ro: Despre-ordinul-ministru-privind-numirea-directorilor-in scoli și Puterea.ro: Dezvaluiri-scandaloase-in-problema-ocuparii-posturilor-de-directori-in-scoli. Și președinția a emis un punct de vedere, într-un interviu acordat pentru Hotnews: Presedintia-avertizeaza-asupra-deprofesionalizarii-managementului-scolar.

Iată și răspunsul MENCS (comunicat de presă): Privind-concursul-pentru-ocuparea-posturilor-de-director .

Revenim cu alte informații de la MENCS, curând.Un fost membru al CP UER, în Parlamentul României


CEO al celei mai mari librării on-line de carte străină din România, Okian.ro – Tudor Benga s-a retras din Consiliul Permanent UER (dând dovadă de verticalitate), pentru a se implica în activitatea politică; este deputat de Brașov din partea USR.

O scurtă prezentare, din campanie, aici: USR-Tudor Benga

Felicitări și activitate rodnică!

Așa cum îl știm, va face tot ce îi stă în putință pentru ca Parlamentul să lucreze în favoarea tuturor românilor, nu doar a politicienilor!

Puteți urmări postările lui Tudor (la „cald”) pe Facebook, aici: Tudor Benga – Facebook

Îl asigurăm de sprijinul nostru permanent!Compania Ascendia – prima firmă de soft educațional listată la bursă

Încă din luna iulie 2016, compania de eLearning Ascendia (membră a UER) a intrat la tranzacționare pe piața AeRO, administrată de Bursa de Valori București. Până în prezent, este singura companie de soft educațional din România listată la bursă!

Compania țintește dublarea cifrei de afaceri până în anul 2018, aceasta urmând să depășească valoarea de 2 milioane de euro, estimând o creștere a profitului de peste 2,5 ori, urmând să ajungă la nivelul de 1 milion de euro în anul 2018.

Cosmin Mălureanu – CEO Ascendia a făcut parte din Consiliul Permanent UER, dar a ales să se dedice exclusiv afacerilor și familiei – din august este tatăl lui Tudor, o minune de copil!

(aici invitat la Radio România)

Felicitări și… la mai mare!

Puteți urmări un amplu interviu cu Cosmin acordat Ziarului Financiar, aici:

Cosmin Mălureanu – „Ascendia” – Interviu în Ziarul Financiar (video)Vom continua să vă informăm în timp util cu noutăți din domeniul editorial.

Spor în afaceri și numai bine!

Colectivul de redacție al publicației Univers Editorial editată de

Uniunea Editorilor din România